NATURASOFT
HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
HÍREK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

NATURASOFT HÍREK

A NAV BEKÖTÉSRŐL

( 2018-02-01 )

Mint ismeretes, idén július 1-től a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal). A NAV folyamatosan adja ki a szükséges leírásokat, melyek viszont változnak és valószínűleg a jelenlegi sem a végleges verzió. A változásokat folyamatosan követjük, egyeztetünk a NAV informatikai osztályával és ezek alapján folynak a fejlesztések a NATURASOFT szoftverekben. A határidő előtt minden NATURASOFT felhasználó számára elérhető lesz az előírt funkció.

A felhasználóknak jelenleg teendőjük nincsen és nem szükséges semmilyen informatikai fejlesztést végrehajtaniuk. A későbbiek során a cégeknek saját maguknak szükséges lesz a NAV online felületén regisztrálniuk. Ehhez a későbbiekben minden szükséges leírást meg fogunk adni, illetve a könyvelők is segítségükre fognak állni.

Ezen az online felületen fogja minden cég látni az általa kiállított 100 ezer Ft ÁFA tartalom feletti számlákat és az összes olyan bejövő számlát is, amik szintén elérték ezt a határt (és a másik fél szoftvere megküldte a NAV-nak a számlát). Ezen az online felületen lesz látható milyen olyan számla, amit a NATURASOFT program automatikusan beküldött a NAV részére.

Jelenleg az online rendszer még nem működik, adatok nem küldhetők be, de minden felhasználó időben értesülni fog, hogy mi lesz a teendője, mikortól és milyen határidővel! Mindig a legfrissebb változatot érdemes a fentiek miatt használni, ha arra jogosultak, ha viszont nem jogosultak rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek!

AMIT A NAV BEKÖTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

( 2017-12-18 )

A NAV bekötés 2018. július 1-től lesz hatályos. Jelenleg az ismert, hogy mit kell feladni majd a NAV részére, az, hogy technikailag miként, az még nem, azt egy külön rendelet fogja szabályozni a jövő év során. Jövő évben a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal), amit valószínűség szerint később kiterjesztenek majd további számlakörre vagy a teljes számlázásra. A számlák feladása emberi beavatkozás nélkül kell történjen az előírás szerint, így a felhasználók ezt nem maguk fogják küldeni a NAV részére, hanem a szoftver automatikusan. A szoftver csak az ezen körbe eső számlákat továbbítja majd, egyéb adatokat, bizonylatokat nem, így azokra a NAV továbbra sem fog rálátni távolról.

Akik használnak kézi számlatömböt is, számukra a kézi számlatömbös számlák esetében ugyanúgy vonatkozik az előírás, annyi különbséggel, hogy a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő kézi számlákat kézzel kell berögzíteni a NAV rendszerébe egy webes felületen keresztül, a számla kiállítását követő 5 naptári napon belül. Az 500 ezer forint ÁFA tartalmat meghaladó számlák esetében rövidebb ez a határidő, mert ott már a kiállítást követő napon be kell rögzíteni.

A 2016. január 1-től bevezetett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüt a jövő évi jogszabályváltozás nem érinti, az továbbra is megmarad külön funkcióként, amit a NAV továbbra is az ellenőrzések alkalmával kér alkalmazni.

A NATURASOFT programok elő vannak készítve a bekötésre, ezt a december hónapban megjelenő új verzióink tájékoztatójában és honlapunkon is olvashatják. Viszont folyamatában fognak megjelenni új verziók az online kapcsolat miatt, ahogy azokat a NAV kiadja, frissíti, módosítja. Ezt követjük és ennek megfelelően módosítjuk a NATURASOFT szoftvereket!

Így mindenkinek érdemes figyelnie, hogy mindig töltse le az új verziókat, ha arra jogosult, ha viszont nem jogosult rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek! A NATURASOFT szoftverek a jövőben is folyamatosan meg fognak felelni minden előírásnak, azokat folyamatosan nyomon követjük és fejlesztjük.

Minden kedves Partnerünk számára ezúton is kívánunk Kellemes Ünnepeket!

MEGÚJULT HONLAPUNK!

( 2017-11-23 )

Teljesen megújult honlapunk! Nem csak új arculatot kapott weboldalunk, hanem teljesen új technikai alapokra is épül. Ennek köszönhetően minden oldalunk 100% reszponzív, vagyis nem csak asztali- és laptop gépekről, hanem most már mobilról és tabletről is kényelmesen böngészhető.

Bízunk benne, hogy a népes felhasználói táborunk és az új érdeklődők is megelégedéssel használják a modern köntösbe öltözött, mindamellett továbbra is könnyű kezelésű és átlátható felületet. Sok munkával, de nagy örömmel készítettük Önöknek, hogy a NATURASOFT alapvető értékeit immáron a honlap is tükrözze.

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK NAV-HOZ TÖRTÉNŐ BEKÖTÉSE

( 2017-05-03 )

A számlázó programok NAV-hoz való bekötését idén július 1-re irányozták elő, mely hivatalos bejelentés alapján egy évet csúszik, azaz 2018. július 1-től lesz hatályos. Egy év tesztidőszak lesz, amely időszakban a vállalkozások felkészülhetnek az éles használatra. Ezen idő alatt a szakértők részére kérdéseket lehet majd feltenni, észrevételeket tenni és ha szükséges, belső fejlesztéseket végrehajtani (számlázó szoftver és informatikai téren).

Az online adatszolgáltatás technikai részletei még nem ismeretesek egyelőre, de valószínűleg a 2016-ban életbe lépett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásra fog épülni és valós időben fogja az adatokat szolgáltatni a NAV részére. A technikai részleteket külön rendelet fogja szabályozni.

Az ÁFA (65-ös) bevallás kiegészítő (M-es) lapjait érintően is fontos információk láttak napvilágot. Ezek alapján a jelenlegi M-es lapokat továbbra is csak az 1 millió Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni és ugyan az M-es lapok végül mégsem szűnnek meg teljesen, de 2018. július 1-től csak azoknál a 100 ezer Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni, amik az online adatszolgáltatásban nem érintettek, vagyis a kézi számlatömbben kiállított számlák esetén.

Amint megjelenik a rendelet az előírásokkal, úgy cégünk fejlesztői részlege azonnal nekiáll, hogy a meglévő több mint 20 ezer NATURASOFT felhasználó által használt szoftver továbbra is megfeleljen a jogszabálynak és az új, online adatszolgáltatás feltételeinek!

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS 2017-TŐL

( 2016-11-30 )

2017. január 1-től minden belföldi adóalanynak kiállított 100 000 forint ÁFA értéket meghaladó számlán kötelezően fel kell tünteni a vevő adószámát!

2017. július 1-től a számlázó programokkal belföldi adóalanynak kiállított 100 000 forint ÁFA értéket meghaladó számlákról elektronikus úton adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Az adatszolgáltatás pontos részletei a jövőben fognak megjelenni külön jogszabályban.

Sajnálatos tény, hogy a témában rengeteg tévhit terjeng az interneten, ahol a magukat szakértőknek nevezők még az olyan alapfogalmakkal sincsenek tisztában, mint az elektronikus- vagy online számlázás. Az online számlázás több mint másfél évtizede létező fogalom, internet böngészőben futtatható számlázó programot jelent, vagyis semmi köze a NAV-val történő összekötéshez. Felejtse el ezt a tévhitet! Önnek sem online, sem elektronikus számlázóra nem lesz szüksége, a meglévő számlázó programja kell, hogy feladja majd a nagyobb értékű számlákat a NAV felé!

A lényeg, hogy jövőre is használhat bármilyen számlázó programot és azt csak 2017. július 1-től kell összekötni a NAV-val, ugyanakkor ebben az esetben is csak a 100 000 Ft ÁFA értéket meghaladó számlákat kell elküldeni a NAV részére.

A NATURASOFT programok kiemelkednek a jogszabályváltozások követésében, ezért ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a program meg fog felelni a jövőbeli változásoknak is!

<< ELŐZŐ

KÖVETKEZŐ >>

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00, Szo-V: Zárva

Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153

E-mail cím:  info@naturasoft.hu

Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató