NATURASOFT
HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
HÍREK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

NATURASOFT HÍREK

FONTOS VÁLTOZÁS A NAV BEKÖTÉSBEN

( 2019-04-17 )

Legkésőbb 2019. április 29-ig minden NAV bekötésre kötelezett felhasználónak szükséges lesz frissítenie a programját a 3.4-es verzióra, mivel a NAV ettől az időponttól kezdve nem fogja befogadni a régi programverziókkal készített számlákat. A változás oka, hogy a NAV új biztonsági változásokat vezet be, melyet követően a régi programverziók a kommunikáció biztonsága miatt már nem lesznek támogatottak. A NATURASOFT számlázó programok 3.4-es verziója támogatja az új TLS1.2 kommunikációs biztonsági szabványt és az 1.1-es verziójú beküldési adatsémát.

Kérjük, minden NAV bekötésre kötelezett felhasználónkat, hogy a zökkenőmentes számlázás érdekében legkésőbb 2019.04.29-ig frissítse szoftverét a 3.4-es verzióra! Amennyiben az Ön szoftverének termékszáma lejárt (ezt a program külön kijelzi a főképernyőn), úgy az új verzió letöltése előtt vásárolja meg a frissítést! Érvényes termékszámmal rendelkező ügyfeleinknek az új verzió letöltése díjmentes!

ÚJ ÉV KEZDÉSE A NATURASOFT PROGRAMOKKAL

( 2019-01-02 )

A NATURASOFT programok felhasználóbarát és egyszerű működési elve alapján Önnek nem kell sem évzárást, sem évnyitást végrehajtania, a használt szoftvere automatikusan ismeri fel a 2019-es évet. Számlázó, készletnyilvántartó, raktár, valamint házipénztár programok esetén a program az Ön által beálított* kezdő sorszámtól indítja újra a bizonylatok sorszámozását, így január hónapban az első bizonylatok kiállítása sem jár semmilyen plusz feladattal.

Az egyszerűbb áttekinthetőség érdekében az aktuális évben keletkezett bizonylatokat (pl. számlák, kimutatások) mutatja csak a program, így az alapbeállítás szerint az előző évi számlák/tételek nem látszódnak!

Amennyiben alkalomszerűen szeretné ezeket a számlákat is látni, úgy a Számlák áttekintése ablak fejlécén nyomja meg a Szűrés kikapcsolása feliratot, ekkor az összes bizonylatát látni fogja. A kimutatások esetében is ugyanez a lehetőség él.

*Mikor az adott évben először állít ki bizonylatot, a bizonylatkiállító ablak jobb felső sarkában a bizonylat kiállítás előtt mindig ellenőrizze a bizonylat sorszámát! A bizonylatok kezdősorszámát programtól függően a Beállítások menüpontban tudja beállítani (pl. Számlázási beállítások-Számlatömbök kezelése). Egyes bizonylatok (pl. árajánlat, díjbekérő) sorszáma nem évfüggő, így azok sorszáma folytatólagos lesz!

ELINDULT A NAV REGISZTRÁCIÓ

( 2018-06-18 )

Mai napon elérhetővé vált a NAV oldalán a NAV bekötés regisztrációja! A NAV regisztrációt azon magyar adószámmal rendelkező adóalanyoknak szükséges feltétlen elvégezni, akik 2018. július 1-től 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kívánnak kiállítani szintén magyar adószámmal rendelkező adóalanyoknak. (A "normál" belföldi lakossági vevők nem tartoznak ebbe a körbe, ahogyan a külföldi adószámmal rendelkező cégek sem.)

1. LÉPÉS
Amennyiben Ön érintett, úgy a NAV Online Számla oldalon végezze el a regisztrációt!
A teljes regisztráció menete lépésről-lépésre (képekkel illusztrálva!) elérhető a NAV oldalán a Tájékoztatások - Tájékoztató a regisztrációról menüpont alatt.

NAV Infovonala a NAV bekötés regisztráció kapcsán: 1819
(Hívja a 1819-et, amennyiben elakadt a NAV regisztrációban vagy kérdése van ebben a témában!)

Felhívjuk figyelmét, hogy a NATURASOFT ügyfélszolgálat csak a NATURASOFT programok kezelése kapcsán tud segítséget nyújtani, így a NAV oldal kezelése, illetve a NAV regisztráció kapcsán kizárólag a 1819-es számon tud segítséget kérni!

2. LÉPÉS
A regisztráció során a NAV Online Számla felületen létrehozott technikai felhasználó adait meg kell adni a NATURASOFT programban. Ezzel a lépéssel tudja majd összekötni a számlázó programot a NAV-val.

Az alábbi adatokat adja meg a NATURASOFT program Beállítások-Céges címadatok-NAV bekötés funkció alatt! Ez a 3.3-as verziótól elérhető, frissítse a programot, ha régebbi verziót használ! Kiemelten ügyeljen a kis- és nagybetűk közötti különbségekre!

- technikai felhasználó neve (NAV rendszer generálja)
- technikai felhasználó jelszava (Ön adja meg a regisztráció során)
- XML aláírókulcs (NAV rendszer generálja)
- XML cserekulcs (NAV rendszer generálja)

A Rendben gomb megnyomását követően a program leteszteli a NAV kapcsolatot és amennyiben megfelelően adta meg a fiók adatait, úgy megtörténik az összekötés.

KÖZELEDIK A NAV BEKÖTÉS

( 2018-06-05 )

A NAV legutóbbi közleménye alapján az online számla rendszerbe való regisztráció leghamarabb június 15. után lesz elérhető a cégeknek, tehát június második felére időzíthetik a cégek ezt a feladatot.

A NAV figyelembe vette a tesztelésekből adódó felhasználói visszajelzéseket, így a regisztrációra 30 perc fog rendelkezésre állni a cégeknek onnantól kezdve, hogy beléptek az Ügyfélkapujukra. Ez az idő elegendő lesz a regisztráció elvégzésére.

Az ott kapott regisztrációs kódot kell majd beírni a NATURASOFT programba.

Figyelem! Jelenleg sem a NAV online felületén nem lehet még regisztrálni, csak előre láthatólag június második felében (!), sem a NATURASOFT programokban nem aktív az ehhez kapcsolódó menü, ami a NAV-os regisztrációs felület élesítését követően egy frissítés formájában lesz elérhető a felhasználók számára!

A NATURASOFT felhasználók egy verziófrissítésről szóló e-mailt fognak kapni előre láthatólag június második felében, melyet követően le tudják tölteni az új verziót, melyben aktiválásra kerül a NAV online számla küldés menüje.

NAV BEKÖTÉS HÍREK, JELENLEGI TEENDŐK

( 2018-05-03 )

Elsősorban a legfontosabb, hogy a rendelkezzen Ügyfélkapu regisztrációval, mert ennek birtokában lehet majd a NAV online számla rendszerében regisztrálni, amire kapni fog egy egyedi kódot. Ezt a kódot kell majd beírni a NATURASOFT szoftverbe a kommunikációhoz.

Fontos, hogy a regisztráció még nem hajtható végre, mert a NAV online számla rendszere jelenleg még csak a feljesztőknek szánt teszt rendszerben üzemel!

Előzetesen annyit tehet még, hogy a NATURASOFT program által használt NAV kommunikációs fájlt (navcomm alkalmazást) átengedi a gépei tűzfalán. Ezt a fájlt a tűzfal kivétekhez kell hozzáadni, melynek menete azonos a bármilyen más alkalmazás tűzfalon való átengedésével. Ehhez segítséget a vállalkozás rendszergazdája, informatikusa vagy a gépeket telepítő, karbantartó munkatársa adhat.

Az érvényes termékszámmal rendelkező NATURASOFT felhasználók e-mailben is meg fogják kapni a pontos teendőket, ha arra már a NAV rendszerében lehetőség nyílik. Emiatt időben gondoskodjon arról, hogy legyen érvényes termékszáma, ne az utolsó pillanatra hagyja, mert előzetesen is küldeni fogunk tájékoztató e-mailt, de csak azoknak, akiknek van érvényes termékszáma a használt szoftveréhez!

A NATURASOFT programokban az érvényes termékszámmal rendelkező felhasználók egy frissítéssel fogják tudni aktiválni a funkciót, melynek külön díja nincsen.

Minden teendőről időben meg fogjuk küldeni az információkat e-mailben és itt a Hírek rovatban is elérhető lesz, így ezeket a következő hetekben kiemelten érdemes figyelni. Jelenleg telefonos és e-mailes érdeklődésre is kizárólag a fentieket tudjuk tájékoztatásul adni.

<< ELŐZŐ

KÖVETKEZŐ >>

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00, Szo-V: Zárva
(dec. 14. szombat: 8:30-14:00)

Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153

E-mail cím:  info@naturasoft.hu

Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató