NATURASOFT
HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
HÍREK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

NATURASOFT HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK NAV-HOZ TÖRTÉNŐ BEKÖTÉSE

( 2017-05-03 )

A számlázó programok NAV-hoz való bekötését idén július 1-re irányozták elő, mely hivatalos bejelentés alapján egy évet csúszik, azaz 2018. július 1-től lesz hatályos. Egy év tesztidőszak lesz, amely időszakban a vállalkozások felkészülhetnek az éles használatra. Ezen idő alatt a szakértők részére kérdéseket lehet majd feltenni, észrevételeket tenni és ha szükséges, belső fejlesztéseket végrehajtani (számlázó szoftver és informatikai téren).

Az online adatszolgáltatás technikai részletei még nem ismeretesek egyelőre, de valószínűleg a 2016-ban életbe lépett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásra fog épülni és valós időben fogja az adatokat szolgáltatni a NAV részére. A technikai részleteket külön rendelet fogja szabályozni.

Az ÁFA (65-ös) bevallás kiegészítő (M-es) lapjait érintően is fontos információk láttak napvilágot. Ezek alapján a jelenlegi M-es lapokat továbbra is csak az 1 millió Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni és ugyan az M-es lapok végül mégsem szűnnek meg teljesen, de 2018. július 1-től csak azoknál a 100 ezer Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni, amik az online adatszolgáltatásban nem érintettek, vagyis a kézi számlatömbben kiállított számlák esetén.

Amint megjelenik a rendelet az előírásokkal, úgy cégünk fejlesztői részlege azonnal nekiáll, hogy a meglévő több mint 20 ezer NATURASOFT felhasználó által használt szoftver továbbra is megfeleljen a jogszabálynak és az új, online adatszolgáltatás feltételeinek!

JOGSZABÁLYVÁLTOZÁS 2017-TŐL

( 2016-11-30 )

2017. január 1-től minden belföldi adóalanynak kiállított 100 000 forint ÁFA értéket meghaladó számlán kötelezően fel kell tünteni a vevő adószámát!

2017. július 1-től a számlázó programokkal belföldi adóalanynak kiállított 100 000 forint ÁFA értéket meghaladó számlákról elektronikus úton adatot kell szolgáltatni a NAV részére. Az adatszolgáltatás pontos részletei a jövőben fognak megjelenni külön jogszabályban.

Sajnálatos tény, hogy a témában rengeteg tévhit terjeng az interneten, ahol a magukat szakértőknek nevezők még az olyan alapfogalmakkal sincsenek tisztában, mint az elektronikus- vagy online számlázás. Az online számlázás több mint másfél évtizede létező fogalom, internet böngészőben futtatható számlázó programot jelent, vagyis semmi köze a NAV-val történő összekötéshez. Felejtse el ezt a tévhitet! Önnek sem online, sem elektronikus számlázóra nem lesz szüksége, a meglévő számlázó programja kell, hogy feladja majd a nagyobb értékű számlákat a NAV felé!

A lényeg, hogy jövőre is használhat bármilyen számlázó programot és azt csak 2017. július 1-től kell összekötni a NAV-val, ugyanakkor ebben az esetben is csak a 100 000 Ft ÁFA értéket meghaladó számlákat kell elküldeni a NAV részére.

A NATURASOFT programok kiemelkednek a jogszabályváltozások követésében, ezért ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a program meg fog felelni a jövőbeli változásoknak is!

GMAIL LEVÉLKÜLDÉS VÁLTOZÁS

( 2016-05-18 )

A Google 2016. május 17-én központilag megváltoztatta a levélküldéshez szükséges port számát, így annak érdekében, hogy a NATURASOFT programból (vagy bármilyen más levelezőprogramból) tudjon levelet küldeni GMAIL fiókjával, úgy szükséges az új portszám beállítása a programban:

Az E-mail küldés ablakban kattintson a Beállítások gombra, majd a portszámot írja át 465-ről 587-re!

ADÓHATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI ADATSZOLGÁLTATÁS 2016

( 2015-11-24 )

A NATURASOFT programokba a piacon az elsők között (már 2015. júliusban!) bekerült az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüpont. E funkció kapcsán azóta is folyamatosan tájékoztatjuk felhasználóinkat hírlevélben, frissítési értesítőkben és egyéb személyre szóló közleményeinkben.

Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy 2016.01.01-től minden számlázó programnak rendelkeznie kell az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű menüponttal! TILOS lesz használni olyan elavult, nem frissített számlázó programot, ami nem tartalmazza ezt a funkciót!

NATURASOFT felhasználóként gondoskodjon arról, hogy mindig a program legfrissebb változatát használja! Mindig rendelkezzen érvényes terméktámogatással és telepítse a frissítéseket!

Bővebb információk az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásról

MNB ÁRFOLYAM LETÖLTÉS

( 2015-08-31 )

A Magyar Nemzeti Bank teljesen új weboldalt helyezett üzembe, de az ígéretek ellenére technikailag nem oldotta meg a már meglévő programokkal történő visszamenőleges kompatibilitást, ezért minden ügyviteli programból új verziót kell kiadni annak érdekében, hogy az árfolyam letöltés működjön. A NATURASOFT programok erre vonatkozó frissítései a mai naptól már elérhetők.

Frissítések letöltése ide kattintva

<< ELŐZŐ

KÖVETKEZŐ >>

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00, Szo-V: Zárva

Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153

E-mail cím:  info@naturasoft.hu

Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934