NATURASOFT
HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
HÍREK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

NATURASOFT HÍREK

A NAV BEKÖTÉSRŐL

( 2018-02-01 )

Mint ismeretes, idén július 1-től a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal). A NAV folyamatosan adja ki a szükséges leírásokat, melyek viszont változnak és valószínűleg a jelenlegi sem a végleges verzió. A változásokat folyamatosan követjük, egyeztetünk a NAV informatikai osztályával és ezek alapján folynak a fejlesztések a NATURASOFT szoftverekben. A határidő előtt minden NATURASOFT felhasználó számára elérhető lesz az előírt funkció.

A felhasználóknak jelenleg teendőjük nincsen és nem szükséges semmilyen informatikai fejlesztést végrehajtaniuk. A későbbiek során a cégeknek saját maguknak szükséges lesz a NAV online felületén regisztrálniuk. Ehhez a későbbiekben minden szükséges leírást meg fogunk adni, illetve a könyvelők is segítségükre fognak állni.

Ezen az online felületen fogja minden cég látni az általa kiállított 100 ezer Ft ÁFA tartalom feletti számlákat és az összes olyan bejövő számlát is, amik szintén elérték ezt a határt (és a másik fél szoftvere megküldte a NAV-nak a számlát). Ezen az online felületen lesz látható milyen olyan számla, amit a NATURASOFT program automatikusan beküldött a NAV részére.

Jelenleg az online rendszer még nem működik, adatok nem küldhetők be, de minden felhasználó időben értesülni fog, hogy mi lesz a teendője, mikortól és milyen határidővel! Mindig a legfrissebb változatot érdemes a fentiek miatt használni, ha arra jogosultak, ha viszont nem jogosultak rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek!

ÚJ ÉV KEZDÉSE A NATURASOFT PROGRAMOKKAL

( 2018-01-02 )

A NATURASOFT programok felhasználóbarát és egyszerű működési elve alapján Önnek nem kell sem évzárást, sem évnyitást végrehajtania, a használt szoftvere automatikusan ismeri fel a 2018-as évet. Számlázó, készletnyilvántartó, raktár, valamint házipénztár programok esetén a program az Ön által beálított* kezdő sorszámtól indítja újra a bizonylatok sorszámozását, így január hónapban az első bizonylatok kiállítása sem jár semmilyen plusz feladattal.

Az egyszerűbb áttekinthetőség érdekében az aktuális évben keletkezett bizonylatokat (pl. számlák, kimutatások) mutatja csak a program, így az alapbeállítás szerint az előző évi számlák/tételek nem látszódnak!

Amennyiben alkalomszerűen szeretné ezeket a számlákat is látni, úgy a Számlák áttekintése ablak fejlécén nyomja meg a Szűrés kikapcsolása feliratot, ekkor az összes bizonylatát látni fogja. A kimutatások esetében is ugyanez a lehetőség él.

Amennyiben minden esetben szeretné az előző évi számlákat/tételeket látni, úgy a Beállítások/Kezelési beállítások menüben a Szűréseknél felajánlott időszak sornál az Aktuális év helyett válassza ki a Nincs dátum szűrés lehetőséget, majd Mentse el.**

*Mikor az adott évben először állít ki bizonylatot, a bizonylatkiállító ablak jobb felső sarkában a bizonylat kiállítás előtt mindig ellenőrizze a bizonylat sorszámát! A bizonylatok kezdősorszámát programtól függően a Beállítások menüpontban tudja beállítani (pl. Számlázási beállítások-Számlatömbök kezelése). Egyes bizonylatok (pl. árajánlat, díjbekérő) sorszáma nem évfüggő, így azok sorszáma folytatólagos lesz!

**Ez a beállítás a NATURASOFT Pénztárkönyv és Naplófőkönyv programok esetén nem elérhető, mivel ott minden esetben az aktuális tárgyévet mutatja a program.

AMIT A NAV BEKÖTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

( 2017-12-18 )

A NAV bekötés 2018. július 1-től lesz hatályos. Jelenleg az ismert, hogy mit kell feladni majd a NAV részére, az, hogy technikailag miként, az még nem, azt egy külön rendelet fogja szabályozni a jövő év során. Jövő évben a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal), amit valószínűség szerint később kiterjesztenek majd további számlakörre vagy a teljes számlázásra. A számlák feladása emberi beavatkozás nélkül kell történjen az előírás szerint, így a felhasználók ezt nem maguk fogják küldeni a NAV részére, hanem a szoftver automatikusan. A szoftver csak az ezen körbe eső számlákat továbbítja majd, egyéb adatokat, bizonylatokat nem, így azokra a NAV továbbra sem fog rálátni távolról.

Akik használnak kézi számlatömböt is, számukra a kézi számlatömbös számlák esetében ugyanúgy vonatkozik az előírás, annyi különbséggel, hogy a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő kézi számlákat kézzel kell berögzíteni a NAV rendszerébe egy webes felületen keresztül, a számla kiállítását követő 5 naptári napon belül. Az 500 ezer forint ÁFA tartalmat meghaladó számlák esetében rövidebb ez a határidő, mert ott már a kiállítást követő napon be kell rögzíteni.

A 2016. január 1-től bevezetett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüt a jövő évi jogszabályváltozás nem érinti, az továbbra is megmarad külön funkcióként, amit a NAV továbbra is az ellenőrzések alkalmával kér alkalmazni.

A NATURASOFT programok elő vannak készítve a bekötésre, ezt a december hónapban megjelenő új verzióink tájékoztatójában és honlapunkon is olvashatják. Viszont folyamatában fognak megjelenni új verziók az online kapcsolat miatt, ahogy azokat a NAV kiadja, frissíti, módosítja. Ezt követjük és ennek megfelelően módosítjuk a NATURASOFT szoftvereket!

Így mindenkinek érdemes figyelnie, hogy mindig töltse le az új verziókat, ha arra jogosult, ha viszont nem jogosult rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek! A NATURASOFT szoftverek a jövőben is folyamatosan meg fognak felelni minden előírásnak, azokat folyamatosan nyomon követjük és fejlesztjük.

Minden kedves Partnerünk számára ezúton is kívánunk Kellemes Ünnepeket!

MEGÚJULT HONLAPUNK!

( 2017-11-23 )

Teljesen megújult honlapunk! Nem csak új arculatot kapott weboldalunk, hanem teljesen új technikai alapokra is épül. Ennek köszönhetően minden oldalunk 100% reszponzív, vagyis nem csak asztali- és laptop gépekről, hanem most már mobilról és tabletről is kényelmesen böngészhető.

Bízunk benne, hogy a népes felhasználói táborunk és az új érdeklődők is megelégedéssel használják a modern köntösbe öltözött, mindamellett továbbra is könnyű kezelésű és átlátható felületet. Sok munkával, de nagy örömmel készítettük Önöknek, hogy a NATURASOFT alapvető értékeit immáron a honlap is tükrözze.

SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK NAV-HOZ TÖRTÉNŐ BEKÖTÉSE

( 2017-05-03 )

A számlázó programok NAV-hoz való bekötését idén július 1-re irányozták elő, mely hivatalos bejelentés alapján egy évet csúszik, azaz 2018. július 1-től lesz hatályos. Egy év tesztidőszak lesz, amely időszakban a vállalkozások felkészülhetnek az éles használatra. Ezen idő alatt a szakértők részére kérdéseket lehet majd feltenni, észrevételeket tenni és ha szükséges, belső fejlesztéseket végrehajtani (számlázó szoftver és informatikai téren).

Az online adatszolgáltatás technikai részletei még nem ismeretesek egyelőre, de valószínűleg a 2016-ban életbe lépett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatásra fog épülni és valós időben fogja az adatokat szolgáltatni a NAV részére. A technikai részleteket külön rendelet fogja szabályozni.

Az ÁFA (65-ös) bevallás kiegészítő (M-es) lapjait érintően is fontos információk láttak napvilágot. Ezek alapján a jelenlegi M-es lapokat továbbra is csak az 1 millió Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni és ugyan az M-es lapok végül mégsem szűnnek meg teljesen, de 2018. július 1-től csak azoknál a 100 ezer Ft ÁFA értéket meghaladó számlák esetén kell kitölteni, amik az online adatszolgáltatásban nem érintettek, vagyis a kézi számlatömbben kiállított számlák esetén.

Amint megjelenik a rendelet az előírásokkal, úgy cégünk fejlesztői részlege azonnal nekiáll, hogy a meglévő több mint 20 ezer NATURASOFT felhasználó által használt szoftver továbbra is megfeleljen a jogszabálynak és az új, online adatszolgáltatás feltételeinek!

<< ELŐZŐ

KÖVETKEZŐ >>

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00, Szo-V: Zárva
Ünnepi nyitva tartás megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153

E-mail cím:  info@naturasoft.hu

Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató