NATURASOFT
HÍREK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
HÍREK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

NATURASOFT HÍREK

ELINDULT A NAV REGISZTRÁCIÓ

( 2018-06-18 )

Mai napon elérhetővé vált a NAV oldalán a NAV bekötés regisztrációja! A NAV regisztrációt azon magyar adószámmal rendelkező adóalanyoknak szükséges feltétlen elvégezni, akik 2018. július 1-től 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kívánnak kiállítani szintén magyar adószámmal rendelkező adóalanyoknak. (A "normál" belföldi lakossági vevők nem tartoznak ebbe a körbe, ahogyan a külföldi adószámmal rendelkező cégek sem.)

1. LÉPÉS
Amennyiben Ön érintett, úgy a NAV Online Számla oldalon végezze el a regisztrációt!
A teljes regisztráció menete lépésről-lépésre (képekkel illusztrálva!) elérhető a NAV oldalán a Tájékoztatások - Tájékoztató a regisztrációról menüpont alatt.

NAV Infovonala a NAV bekötés regisztráció kapcsán: 1819
(Hívja a 1819-et, amennyiben elakadt a NAV regisztrációban vagy kérdése van ebben a témában!)

Felhívjuk figyelmét, hogy a NATURASOFT ügyfélszolgálat csak a NATURASOFT programok kezelése kapcsán tud segítséget nyújtani, így a NAV oldal kezelése, illetve a NAV regisztráció kapcsán kizárólag a 1819-es számon tud segítséget kérni!

2. LÉPÉS
A regisztráció során a NAV Online Számla felületen létrehozott technikai felhasználó adait meg kell adni a NATURASOFT programban. Ezzel a lépéssel tudja majd összekötni a számlázó programot a NAV-val.

Az alábbi adatokat adja meg a NATURASOFT program Beállítások-Céges címadatok-NAV bekötés funkció alatt! Ez a 3.3-as verziótól elérhető, frissítse a programot, ha régebbi verziót használ! Kiemelten ügyeljen a kis- és nagybetűk közötti különbségekre!

- technikai felhasználó neve (NAV rendszer generálja)
- technikai felhasználó jelszava (Ön adja meg a regisztráció során)
- XML aláírókulcs (NAV rendszer generálja)
- XML cserekulcs (NAV rendszer generálja)

A Rendben gomb megnyomását követően a program leteszteli a NAV kapcsolatot és amennyiben megfelelően adta meg a fiók adatait, úgy megtörténik az összekötés.

KÖZELEDIK A NAV BEKÖTÉS

( 2018-06-05 )

A NAV legutóbbi közleménye alapján az online számla rendszerbe való regisztráció leghamarabb június 15. után lesz elérhető a cégeknek, tehát június második felére időzíthetik a cégek ezt a feladatot.

A NAV figyelembe vette a tesztelésekből adódó felhasználói visszajelzéseket, így a regisztrációra 30 perc fog rendelkezésre állni a cégeknek onnantól kezdve, hogy beléptek az Ügyfélkapujukra. Ez az idő elegendő lesz a regisztráció elvégzésére.

Az ott kapott regisztrációs kódot kell majd beírni a NATURASOFT programba.

Figyelem! Jelenleg sem a NAV online felületén nem lehet még regisztrálni, csak előre láthatólag június második felében (!), sem a NATURASOFT programokban nem aktív az ehhez kapcsolódó menü, ami a NAV-os regisztrációs felület élesítését követően egy frissítés formájában lesz elérhető a felhasználók számára!

A NATURASOFT felhasználók egy verziófrissítésről szóló e-mailt fognak kapni előre láthatólag június második felében, melyet követően le tudják tölteni az új verziót, melyben aktiválásra kerül a NAV online számla küldés menüje.

NAV BEKÖTÉS HÍREK, JELENLEGI TEENDŐK

( 2018-05-03 )

Elsősorban a legfontosabb, hogy a rendelkezzen Ügyfélkapu regisztrációval, mert ennek birtokában lehet majd a NAV online számla rendszerében regisztrálni, amire kapni fog egy egyedi kódot. Ezt a kódot kell majd beírni a NATURASOFT szoftverbe a kommunikációhoz.

Fontos, hogy a regisztráció még nem hajtható végre, mert a NAV online számla rendszere jelenleg még csak a feljesztőknek szánt teszt rendszerben üzemel!

Előzetesen annyit tehet még, hogy a NATURASOFT program által használt NAV kommunikációs fájlt (navcomm alkalmazást) átengedi a gépei tűzfalán. Ezt a fájlt a tűzfal kivétekhez kell hozzáadni, melynek menete azonos a bármilyen más alkalmazás tűzfalon való átengedésével. Ehhez segítséget a vállalkozás rendszergazdája, informatikusa vagy a gépeket telepítő, karbantartó munkatársa adhat.

Az érvényes termékszámmal rendelkező NATURASOFT felhasználók e-mailben is meg fogják kapni a pontos teendőket, ha arra már a NAV rendszerében lehetőség nyílik. Emiatt időben gondoskodjon arról, hogy legyen érvényes termékszáma, ne az utolsó pillanatra hagyja, mert előzetesen is küldeni fogunk tájékoztató e-mailt, de csak azoknak, akiknek van érvényes termékszáma a használt szoftveréhez!

A NATURASOFT programokban az érvényes termékszámmal rendelkező felhasználók egy frissítéssel fogják tudni aktiválni a funkciót, melynek külön díja nincsen.

Minden teendőről időben meg fogjuk küldeni az információkat e-mailben és itt a Hírek rovatban is elérhető lesz, így ezeket a következő hetekben kiemelten érdemes figyelni. Jelenleg telefonos és e-mailes érdeklődésre is kizárólag a fentieket tudjuk tájékoztatásul adni.

A NAV BEKÖTÉSRŐL

( 2018-02-01 )

Mint ismeretes, idén július 1-től a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal). A NAV folyamatosan adja ki a szükséges leírásokat, melyek viszont változnak és valószínűleg a jelenlegi sem a végleges verzió. A változásokat folyamatosan követjük, egyeztetünk a NAV informatikai osztályával és ezek alapján folynak a fejlesztések a NATURASOFT szoftverekben. A határidő előtt minden NATURASOFT felhasználó számára elérhető lesz az előírt funkció.

A felhasználóknak jelenleg teendőjük nincsen és nem szükséges semmilyen informatikai fejlesztést végrehajtaniuk. A későbbiek során a cégeknek saját maguknak szükséges lesz a NAV online felületén regisztrálniuk. Ehhez a későbbiekben minden szükséges leírást meg fogunk adni, illetve a könyvelők is segítségükre fognak állni.

Ezen az online felületen fogja minden cég látni az általa kiállított 100 ezer Ft ÁFA tartalom feletti számlákat és az összes olyan bejövő számlát is, amik szintén elérték ezt a határt (és a másik fél szoftvere megküldte a NAV-nak a számlát). Ezen az online felületen lesz látható milyen olyan számla, amit a NATURASOFT program automatikusan beküldött a NAV részére.

Jelenleg az online rendszer még nem működik, adatok nem küldhetők be, de minden felhasználó időben értesülni fog, hogy mi lesz a teendője, mikortól és milyen határidővel! Mindig a legfrissebb változatot érdemes a fentiek miatt használni, ha arra jogosultak, ha viszont nem jogosultak rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek!

AMIT A NAV BEKÖTÉSRŐL TUDNI ÉRDEMES

( 2017-12-18 )

A NAV bekötés 2018. július 1-től lesz hatályos. Jelenleg az ismert, hogy mit kell feladni majd a NAV részére, az, hogy technikailag miként, az még nem, azt egy külön rendelet fogja szabályozni a jövő év során. Jövő évben a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő számlákat kell a NAV részére majd továbbítani valós időben (tehát nem később, hanem azonnal), amit valószínűség szerint később kiterjesztenek majd további számlakörre vagy a teljes számlázásra. A számlák feladása emberi beavatkozás nélkül kell történjen az előírás szerint, így a felhasználók ezt nem maguk fogják küldeni a NAV részére, hanem a szoftver automatikusan. A szoftver csak az ezen körbe eső számlákat továbbítja majd, egyéb adatokat, bizonylatokat nem, így azokra a NAV továbbra sem fog rálátni távolról.

Akik használnak kézi számlatömböt is, számukra a kézi számlatömbös számlák esetében ugyanúgy vonatkozik az előírás, annyi különbséggel, hogy a 100 000 Ft ÁFA tartalmat elérő kézi számlákat kézzel kell berögzíteni a NAV rendszerébe egy webes felületen keresztül, a számla kiállítását követő 5 naptári napon belül. Az 500 ezer forint ÁFA tartalmat meghaladó számlák esetében rövidebb ez a határidő, mert ott már a kiállítást követő napon be kell rögzíteni.

A 2016. január 1-től bevezetett Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüt a jövő évi jogszabályváltozás nem érinti, az továbbra is megmarad külön funkcióként, amit a NAV továbbra is az ellenőrzések alkalmával kér alkalmazni.

A NATURASOFT programok elő vannak készítve a bekötésre, ezt a december hónapban megjelenő új verzióink tájékoztatójában és honlapunkon is olvashatják. Viszont folyamatában fognak megjelenni új verziók az online kapcsolat miatt, ahogy azokat a NAV kiadja, frissíti, módosítja. Ezt követjük és ennek megfelelően módosítjuk a NATURASOFT szoftvereket!

Így mindenkinek érdemes figyelnie, hogy mindig töltse le az új verziókat, ha arra jogosult, ha viszont nem jogosult rá, akkor időben gondoskodni róla, hogy ezek számukra is hozzáférhetőek legyenek! A NATURASOFT szoftverek a jövőben is folyamatosan meg fognak felelni minden előírásnak, azokat folyamatosan nyomon követjük és fejlesztjük.

Minden kedves Partnerünk számára ezúton is kívánunk Kellemes Ünnepeket!

<< ELŐZŐ

KÖVETKEZŐ >>

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79. (Kwenton irodaház)
Nyitva tartás: H-P: 8:30-17:00, Szo-V: Zárva

Vásárlás előtti információs vonal: 06-1-209-2152
Meglévő ügyfél vonal: 06-1-789-0217, 06-1-209-2153

E-mail cím:  info@naturasoft.hu

Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató