SZÁMLATÖMB
TUDNIVALÓK KÖZÉRTHETŐEN

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

SZÁMLATÖMB
TUDNIVALÓK KÖZÉRTHETŐEN

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

SZÁMLATÖMB KÉRDEZZ-FELELEK


A számlatömb egy nyomtatványboltban kapható, előre formázott és sorszámozott bizonylattömb, mellyel számítógép igénybe vétele nélkül lehet kézzel írt számlákat kiállítani.

FIGYELEM! 2020. július 1-től minden belföldi alanynak, 2021. január 1-től pedig már a magánszemélynek kiállított számlákat is be kell jelenteni a NAV-nak értékhatártól függetlenül! Ez vonatkozik a kézi számlatömbbe kiállított számlákra is! A mulasztás számlánként 500 ezer forintos bírsággal sújtható! A kézi számlatömbben kiállított számlák egyesével történő lejelentése nagyon kényelmetlen és időigényes, így ilyen esetben mindenképpen számlázó program használata javasolt.

FIGYELEM! 2012. január 1-től milliós bírság is kiszabható a számlatömb elvesztéséért, akkor is, ha az még nem került felhasználásra! A bírság felső határa az elveszett számlák és az általános bírság szorzata! Érdemes tehát végleg leszokni a számlák kézi számlatömbbe történő írásáról, helyette pedig számlázó programot használni!

 
 

HOGYAN VÁLTHATÓ KI A SZÁMLATÖMB?

A számlatömböt egyszerűen ki lehet váltani egy számlázó programmal. Bármikor lezárható a számlatömb és megkezdhető a számítógépes számlázás, mellyel igényes kinézetű számlák állíthatók elő akár pár másodperc alatt.

A hagyományos kézi számlatömb vásárlása során a nyomtatványboltban elkérik a vásárló cég nevét, címét és adószámát, valamint a vevőt képviselő magánszemély nevét és adóazonosító jelét. Ezekre azért van szükség, mert a számlatömböt forgalmazóknak negyedévente kötelező adatszolgáltatást kell teljesíteniük a NAV felé.

A számlázó program vásárlására vonatkozó feltételek 2014.07.01-től megváltoztak! Amennyiben 2014.07.01. előtt vásárolta a számlázó programot, akkor Önnek, mint vásárlónak rendelkeznie kell a szoftverfejlesztője által kiadott megfelelőségi nyilatkozattal, amiben a szoftver fejlesztője vállalta, hogy a számlázó program megfelelt a vásárláskor hatályos jogszabályoknak. 2014.07.01 után vásárolt számlázó programok esetén már nem kell rendelkeznie megfelelőségi nyilatkozattal, illetve 2021. január 4. óta már nem kell bejelenteni a NAV-nak a számlázó program vásárlását!

Kézi (számlatömbös) számla
Kézzel "körmölt" számla
(kiállítási idő 80-120 mp)

Géppel kiállított számla
Esztétikus A4-es gépi számla
(kiállítási idő 10-30 mp)

 
 

A SZÁMLATÖMB ÉS A GÉPI SZÁMLA KÖZÖTT MI A KÜLÖNBSÉG?

Az alapvető különbség a számla minőségi végeredményében és a kiállítás gyorsaságában van. Míg a számlatömb használata során hosszas körmölésre van szükség, addig egy számlázó programmal pár másodperc egy igényes, ízléses, mindenki számára olvasható számla kiállítása.

A számlázó program esetében mind a partnerek, mind a számlatételek tárolhatók, így könnyedén, egy kattintással kiválaszthatók, nem kell lejegyezni, feljegyezni, megjegyezni sem a vevő adatait, sem a kiszámlázandó cikket, szolgáltatást. A számlatömb használatánál nincs lehetőség adattárolásra, visszakeresésre vagy kimutatás készítésre sem, míg a számlázó programban nyilvántarthatók a partner adatai.

A számla kiállítását gyorsítja, hogy előre elkészített megjegyzéseket rendelhetünk a számlákhoz vagy egy előző számlát gombnyomásra lemásolhatunk, hogy ne kelljen minden adatot újra beírni egy másik vevő számára kiállított számla során.

A számlatömb használatával nem tarthatók nyilván a kiegyenlítések sem, míg a számlázó programban nyomon követhetők, hogy melyik partner fizetett vagy melyik, milyen összeggel tartozik.

Egy nagyobb tudású számlázó programmal forintos számlák mellett akár devizás számlákat is kiállíthatunk, szükség esetén idegen (pl. angol, német) nyelven is. Devizás számla esetében igény esetén az MNB árfolyamokat is lekéri a szoftver.

Összefoglalva, a le nem írt követelmények alapján ma már minden cégnek és egyéni vállalkozásnak a számláit ízléses, olvasható, igényes formában szükséges elkészítenie. Sok esetben, akik külföldi partner részére számláznak, hirtelen szembesülnek azzal, hogy a számlatömb használatával készített kézi számlát külföldön be sem fogadják.

Váltson Ön is számlatömbről számlázó programra és dolgozzon kényelmesen, gyorsan, igényesen!

A GÉPI SZÁMLÁNAK HOGYAN LESZ SORSZÁMA?

A gépi számlázás során a számlák sorszáma automatikus, melyet a gép ad, így a felhasználónak ezzel nem kell foglalkoznia és azt módosítani sem tudja. A számlázó programok esetében kitétel, hogy a számlasorszám folyamatos, kihagyás nélküli legyen, mely nem módosítható.

SZÁMLATÖMB ÉS SZÁMLÁZÓ PROGRAM HASZNÁLHATÓ PÁRHUZAMOSAN?

Igen, használható a számítógépes számlázás mellett kézi számlatömb is. Az irodában feltelepített számlázó programban készíthetők el a számlák többsége, de előfordulhat, hogy több munkatárs is irodán kívül, helyszínen végez munkát, ahol számlatömböt használ és abban állít ki számlát a vevő, szolgáltatást igénybe vevő részére. A számlák sorszáma különböző, így minden további nélkül használható gépi számla mellett számlatömb is.

MELYIK SZÁMLÁZÓ PROGRAMOT VÁLASSZAM?

A számlatömb kiváltására elsősorban a NATURASOFT számlázó programokat javasoljuk, melyek kezelése még azok számára is rendkívül egyszerű, akik még sosem dolgoztak számítógéppel vagy számítógépes számlázó programmal. Amennyiben tényleg csak a számlatömb kiváltása a cél, úgy forintos számlák kiállításához érdemes a NATURASOFT Forint számla számlázó programot választani, mert ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a termékcsalád kínálatában.


AJÁNLOTT SZÁMLÁZÓ PROGRAMOK


NATURASOFT FORINT SZÁMLA számlázó program

NATURASOFT
FORINT SZÁMLA

olcsó, egyszerű, igényes számlázó,
forintos számlák kiállításához

NETTÓ
7 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT DEVIZA SZÁMLA számlázó program

NATURASOFT
DEVIZA SZÁMLA

forintos és devizás számlázásra is
alkalmas egyszerű számlázó program

NETTÓ
9 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT SZÁMLA STANDARD számlázó program

NATURASOFT
SZÁMLA STANDARD

univerzális számlázó program
a mindennapi igényekhez

NETTÓ
14 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT SZÁMLA PROFESSIONAL számlázó program

NATURASOFT
SZÁMLA PROFESSIONAL

professzionális számlázó program
az összetettebb feladatokra

NETTÓ
23 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT KÉSZLET ÉS SZÁMLA START készletnyilvántartó program

NATURASOFT
KÉSZLET ÉS SZÁMLA START

egyszerű készletnyilvántartó program
számlák, szállítólevelek kiállításához

NETTÓ
14 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT KÉSZLET ÉS SZÁMLA STANDARD készletnyilvántartó program

NATURASOFT
KÉSZLET ÉS SZÁMLA STANDARD

univerzális készletnyilvántartó program
a mindennapi igényekhez

NETTÓ
29 900 FT

MEGRENDELÉS

NATURASOFT KÉSZLET ÉS SZÁMLA PROFESSIONAL készletnyilvántartó program

NATURASOFT
KÉSZLET ÉS SZÁMLA PROFESSIONAL

multifunkciós készletnyilvántartó
az összetettebb feladatokra

NETTÓ
59 900 FT

MEGRENDELÉS

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Program típusok
Számlázó programok
Készletnyilvántartó programok
Raktárkezelő programok
Házipénztár programok
Könyvelő programok
Szoftverek
Forint számla
Deviza számla
Számla Standard
Számla Professional
Raktár Start
Készlet és Számla Start
Készlet és Számla Standard
Készlet és Számla Professional
Házipénztár Start
Házipénztár Standard
Pénztárkönyv
Naplófőkönyv
Hasznos információk
Szoftver árlista
Hírek
Vásárlási feltételek
Adatvédelem
Szerzői jogok
Honlaptérkép
Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-877-7498, 06-30-876-7435, 06-30-887-4538

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató