NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


SZÁMLÁZÁS VÁLASZOK


HOGYAN TUDOK ISMÉTLŐDŐ SZÁMLÁKAT KIÁLLÍTANI?

Nagyon sűrűn előforduló eset, hogy egy vagy több vevőnek rendszeresen (pl. havonta) ismétlődnek a számlái. Ilyen például, amikor egy adott szolgáltatás (pl. könyvelés, tanácsadás, stb) számlázása történik minden hónapban vagy előfizetéseket, tárhely szolgáltatást, irodabérleti díjakat, stb kell számlázni az ügyfeleknek. A közös pont ezekben az esetekben, hogy a számlázás ugyanannak az ügyfélnek történik rendszerint ugyanarról a dologról, azonos vagy akár eltérő áron, de visszatérően. Ilyen esetben nagyon hasznos a NATURASOFT számlázó program Másolás funkciója, ami még gyorsabbá teszi a számlázást, mivel nincs szükség a számla "nullából" történő megírására, hanem egy korábbi számla alapján is megírható a számla.

Lépjen be a Számlák áttekintése ablakba, ahol a már kiállított számláit táblázatos formában láthatja. A név mezőben állva (vagy a Szűrés funkciót használva) keressen rá a vevőre, majd a kívánt számlán állva nyomja meg a Másolás gombot! A program ilyenkor egy új számla kiállítását kezdeményezi, de az adatok automatikusan kitöltésre kerülnek az ügyfél korábbi számlája alapján. Nincs más dolga, mint átnézni a számlázási dátumokat, összegeket és szükség esetén módosítani rajta és kiállítani a számlát. Minél összetettebb volt a számla annál több időt spórol annak megírásával.

A NATURASOFT Számla Professional számlázó programunk a fenti megoldásnál is kínál még gyorsabb számlázási módot, ami akkor lehet hasznos, ha pár kattintással szeretne kiállítani akár egyszerre több száz vagy több ezer számlát. Ezt a funkciót a Beállítások \ Számlázási beállítások ablakban tudja bekapcsolni a "Számlák és díjbekérők kötegelt kiállításának lehetősége" opció bepipálásával.

A NATURASOFT Számla Professional változat két fajta kötegelt számlázási módot is kínál:

1. Amennyiben ugyanazt a tartalmú számlát szeretné kiállítani tömegesen több ügyfélnek, úgy lépjen be a Számlák áttekintése ablakba, majd nyomja meg az Egyéb gombot és válassza a Kötegelt számlázás \ Azonos tartalmú számlák kiállítása több ügyfélnek menüpontot! Válassza ki a Szűrés használatával a kívánt ügyfélkört és írja meg a számlát a hagyományos módon!. Az így kiállított számla minden ügyfélnél azonos lesz, egyedül az ügyfelek neve, adószáma, címe fog eltérni.

2. Amikor tömegesen szeretne számlázni, de a számlák tartalma ügyfelenként eltérő, viszont az adott ügyfél számlája rendszeres időközönként (pl. havonta, negyedévente, stb) ismétlődik, úgy rögzítse fel a számlák kiállításához szükséges bizonylatmintát! Minden ügyfélnek lesz egy bizonylatmintája, ami alapján történik majd a periódikus számlázás. A Főképernyőn az Információs pulton kattintson az Esedékes bizonylatminták mellett található linkre, majd az Új minta gomb segítségével rögzítse fel ügyfelenként a számlázás alapjául szolgáló bizonylatmintát! Minden bizonylatmintához beállítható az ismétlődés periódusa is. A program a főképernyőn az Információs pulton mindig jelezni fogja, ha az adott napon esedékes a számlázás és a Bizonylatminták áttekintése ablakban a Számlázás gombra kattintva tudja tömegesen kiállítani a számlákat.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-876-7435, 06-30-877-7498, 06-30-887-4538

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató