NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

ÉLESÍTÉS KÉRDÉSEK

- Hogyan élesíthetem be a programot?

- A DEMO változatot be lehet élesíteni, hogyan?

- A DEMO változatba felvitt próba adatokat átvihetem az éles változatba?

- Hogyan tudom a program használatát üres adatbázissal újra kezdeni?

- Mit tegyek, ha nem sikerül a program beélesítése? Mi lehet a gond?

- A megváltozott cégadataimat milyen módon tudom átvezetni a programban?

- Mi az a termékszám?

- Nem találom a kérdésemre a választ!


Vissza a többi kérdéshez


ÉLESÍTÉS VÁLASZOK


HOGYAN ÉLESÍTHETEM BE A PROGRAMOT?

A program beélesítésére akkor van lehetősége, ha Ön megvásárolta szoftverünket. A vásárlást követően fog kapni egy cégnévre szóló termékszámot. A telepítést követő első induláskor a program bekéri a felhasználó cég nevét és a hozzá tartozó termékszámot. A program élesítéséhez egyszerűen csak adja meg ezeket az adatokat!


A DEMO VÁLTOZATOT BE LEHET ÉLESÍTENI, HOGYAN?

Igen, a DEMO változat egyszerűen beélesíthető a vásárlást követően kapott termékszámmal. Ehhez indítsa el a programot, majd a Cégek karbantartása ablakban állva nyomja meg az Új cég gombot! Adja meg cége nevét és a termékszámot, és máris tiszta lappal (demo-ban felvitt adatok nélkül) használhatja élesben a programot.


A DEMO VÁLTOZATBA FELVITT PRÓBA ADATOKAT ÁTVIHETEM AZ ÉLES VÁLTOZATBA?

Igen, a DEMO változatban felvitt próba adatokat részben vagy akár teljes egészében átviheti az éles változatba. Ehhez indítsa el a programot, majd kattintson a főképernyőn a Cégek karbantartása linkre!

Amennyiben minden adatot át szeretne emelni, úgy a kívánt cégre állva nyomja meg a Módosítás gombot és adja meg cége nevét és a vásárlást követően kapott termékszámot. A Mentés gomb lenyomásával máris beélesítette a DEMO változatot, és átemelte az összes benne lévő adatot.

Amennyiben csak pár adatot szeretne átemelni (pl. csak partnerek, termékek, törzsek, stb), akkor a Cégek karbantartása ablakban nyomja meg az Új cég gombot. Adja meg cége nevét és a vásárlást követően kapott termékszámot, majd ikszelje be az Adatok átvétele másik cégből jelölőnégyzetet, és jelölje ki az átvenni kívánt adatokat. A műveletet a Mentés gomb lenyomásával tudja befejezni.


HOGYAN TUDOM A PROGRAM HASZNÁLATÁT ÜRES ADATBÁZISSAL ÚJRA KEZDENI?

Amennyiben már beélesítette és használta a programot, de valamilyen okból kifolyólag mégis szeretné újra kezdeni a használatot üres adatokkal, úgy kövesse az alábbi lépéseket:

1. A program elindítása után kattintson a Főképernyő jobb felső sarkában található Cégek karbantartása linkre!
2. Álljon rá annak a cégnek a nevére, melynek adatbázisára nincs szükség és nyomja meg a Módosítás gombot!
3. Módosítsa át a cégnevét egy tetszőleges névre (pl. DEMO Cég, vagy Nem kell Kft, stb.)!
(Erre azért van szükség, mert különben nem tud új céget létrehozni azonos névvel!)
4. A termékszám mezőbe írja be az alábbi termékszámot: DEMO-DEMO-DEMO-DEMO-DEMO, majd kattintson a Mentés gombra!
5. Ezt követően a Cégek karbantartása ablakban nyomja meg az Új cég gombot!
6. Adja meg a cég nevét és a termékszámot!
7. Amennyiben szeretné átvenni a törzseket vagy a beállításokat a korábbi állományból, úgy jelölje be az Adatok átvétele másik cégből opciót és pipálja be, hogy mely adatokat szeretné áthozni.
8. A Mentés gombra kattintva létrehozhatja az új céget!
9. A programot újraindítva beléphet a frissen létrehozott cégbe, a korábbi adatállományt, pedig a Cégek karbantartása ablakon keresztül törölheti ki a rendszerből!


MIT TEGYEK, HA NEM SIKERÜL A PROGRAM BEÉLESÍTÉSE? MI LEHET A GOND?

A termékszámban Ó betű sem ékezettel, sem ékezet nélkül nem szerepel, így a 0 mindig nullát, mint számot jelöl. Amennyiben a termékszámot ennek megfelelően helyesen írta be, de továbbra sem élesíthető be a program, akkor a beírt cégnév nem pontos. A jogos felhasználó nevét pontosan kell beírni, figyelve a kis- és nagybetűkre, írásjelekre, szóközökre.


A MEGVÁLTOZOTT CÉGADATAIMAT MILYEN MÓDON TUDOM ÁTVEZETNI A PROGRAMBAN?

Amennyiben a cég neve megváltozott (teljes körű jogutódlással), úgy küldjön részünkre egy cégbírósági végzést, mely ellenében *díjmentesen egy új termékszámot bocsátunk ki, aminek segítségével meg tudja változtatni cégnevét a programban. Egyéb adatváltozás (pl. adószám változtatása) esetében egyszerű módosítással át tudja írni az adatokat a használt szoftverben.

*Az új termékszám díjmentes kiállítása csak akkor lehetséges, ha a cég neve hivatalosan megváltozik (pl. Példa Bt.-ből Példa és Társai Bt lesz, vagy Példa Bt.-ből Példa Kft. lesz) vagy az új termékszámot igénylő cég jogutódja az előző cégnek. A díjmentesség nem érvényesíthető, ha egyéni vállalkozás vagy magánszemély vásárolta meg a programot, de később valamilyen cégre (pl. bt, kft, zrt, stb.) kívánja átírni a programot. Ilyen esetben a programot az új cégre teljes áron meg kell vásárolni!


MI AZ A TERMÉKSZÁM?

A termékszám egy sorozatszám, amivel a DEMO változat beélesíthető. A termékszám egyedileg azonosít minden szoftverpéldányt, így csak olyan felhasználó kaphat termékszámot, aki a programot megvásárolta.

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1113 Budapest, Daróczi út 11.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-876-7435, 06-30-887-4538, 06-30-877-7498

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató