NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


KÉSZLETKEZELÉS VÁLASZOK


HOGYAN TUDOK DEVIZÁBAN BEVÉTELEZNI?

Készletkezelés és a devizakezelés együttesen a NATURASOFT Készlet és Számla Standard, valamint a NATURASOFT Készlet és Számla Professional programunkban lehetséges.

Amennyiben Ön NATURASOFT Készlet és Számla Start vagy NATURASOFT Raktár Start programot használ, úgy ott csak forint pénznemet tud kezelni, de ha szüksége van a devizás bizonylatok kezelésére, akkor fel tudja bővíteni a programját a Készlet és Számla Standard* vagy Professional csomagra. (Raktár Start program esetén a Készlet Standard bővítés nem elérhető!)

A deviza alapú bevételezés menete:
Rögzítse a bevételezéshez tartozó devizás bejövő számlát a Bevételezés \ Bejövő számlák \ Új számlák menüpont alatt! A bejövő számla rögzítése során meg tudja adni a kívánt pénznemet* és árfolyamot. ( *Amennyiben nem találja a legördülőmenüben a kívánt pénznemet, úgy azt előzetesen a Főképernyő \ Törzsadatok \ Pénznem \ Új tétel menüponton keresztül tudja felrögzíteni! )

FONTOS! Az árfolyam megadásánál alkalmazza a számlán feltüntetett árfolyamot, ennek hiányában alkalmazza az Ön cége működését meghatározó számviteli politika által előírt árfolyamot vagy konzultáljon a könyvelőjével. Nagyon fontos, hogy a megfelelő árfolyamot adja meg és ne az első adott napi árfolyamot, amit az interneten talál, mivel az nem lesz megfelelő. Az árfolyam mezőben jobb egérgombbal kattintva a program képes felajánlani az MNB árfolyamot a bejövő számla kelte vagy teljesítése dátuma alapján! Csak akkor használja ezt a funkciót, ha Ön biztos benne, hogy az MNB árfolyamot kell alkalmaznia ebben az esetben és nem jövőbeli dátumról van szó!

A bejövő számla felrögzítését véglegesítse a Mentés gombra kattintva! Ezt követően a program meg fogja kérdezni, hogy "Szeretné elvégezni a bevételezést a bejövő számla alapján?" Csak akkor válaszoljon Igen-nel, amennyiben a terméket készletre szeretné venni és minden esetben Nem-mel válaszoljon, amennyiben még csak a bejövő számla érkezett be Önhöz, de az áru még nincs a raktárban!

Amennyiben Igen-nel válaszolt, úgy a program kitöltve felajánlja az Új bevételezés rögzítése ablakot, amit a Mentés gombbal csak jóvá kell hagynia! A táblázatban láthatja, hogy a beszerzési árak automatikusan átszámításra kerültek a megadott devizanem és árfolyam alapján, illetve a táblázat itt már nem tartalmazza a szolgáltatás jellegű tételeket (pl. szállítási költség), mert a szolgáltatásokat nem kell bevételezni.

A fenti lépésekkel Ön sikeresen elvégezte a deviza alapú bevételezést. Mivel egy terméket korlátlan számú pénznemben be lehet szerezni, ezért szükséges közös nevezőre hozni ezeket a bevételezéseket a devizanemek árfolyam alapú konverziójával.

Akkor sincs gond, ha bejövő számla rögzítése után (akár napokkal) érkezik meg az áru. Ilyenkor a Bevételezés \ Bejövő számlák menüponton keresztül keresse ki az adott bejövő számlát és kattintson rá jobb egérgombbal, majd válassza a Bejövő számla alapján bevételezés rögzítése menüpontot!

FONTOS! A bejövő számla rögzítése sosem jár készletmozgással! A terméket bevételezni a Bevételezés funkcióval tudja, míg a bejövő számla funkció csak a számla felrögzítésére szolgál! Ez azért van két funkcióra bontva, mert sokszor az áru nem a számlával együtt érkezik, érkezhet napokkal előtte és utána is. Természetesen ez a felhasználónak nem jár dupla munkával, mivel a program képes automatikusan kitölteni a bevételezést a bejövő számla alapján és fordítva is.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-887-4538, 06-30-877-7498, 06-30-876-7435

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató