NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


KÉSZLETKEZELÉS VÁLASZOK


HOGYAN TUDOK SELEJTEZÉST RÖGZÍTENI A PROGRAMBAN?

A selejtezés lényege, hogy selejtet kivezessük a raktárból, a készletet csökkentsük a selejttel, így ez technikailag nem más, mint egy sima készletcsökkenés mozgás. A selejtezés sokféleképpen megoldható a NATURASOFT készletnyilvántartó programokban, a pontos metódus attól függ, hogy milyen elvárásokat fogalmaz meg a selejtezés kapcsán, mit és hogyan akar e kapcsán utólag lekérdezni.

Selejt rögzítése kiadásként:
A legegyszerűbb megoldás a *Szállítólevél funkción keresztül egy sima kiadást rögzíteni (*NATURASOFT Raktár Start program esetén Új kiadás rögzítése néven található). A sima kiadás attól tér el a normál szállítólevél bizonylattól, hogy a partner adatainál nem ad meg partnert. Ekkor Szállítólevél helyett Kiadási bizonylatként kerül kiállításra a bizonylat. A bizonylathoz tartozó felső- vagy alsó megjegyzésben meg tudja jelölni, hogy selejtről van szó. Erre később bármikor tud szűrni is. Amennyiben gyakran előfordul a selejtezés Önnél, akkor a Törzsadatok \ Megjegyzés sablonoknál érdemes ennek egy külön sablonszöveget rögzíteni, így a selejt kiadás rögzítésénél még gépelni sem kell, elegendő kiválasztani a rá vonatkozó sablonszöveget.

A NATURASOFT Készlet és Számla Standard és a NATURASOFT Készlet és Számla Professional programokban a megjegyzés helyett vagy mellett használható erre a célra a bizonylatcsoportosítás funkció. A Törzsadatok \ Csoportosítások \ Szállítólevél csoport menüpontban rögzítsen fel egy Selejtezés nevű csoportot és ezt használja a selejt rögzítésekor!

Selejt rögzítése leltárkorrekcióként:
A készletet tudja csökkenteni a leltár funkción keresztül is, így a selejt leltárkorrekcióként is felrögzíthető a Leltár \ Új leltárkorrekció rögzítése menüponton keresztül! A leltárkorrekció cím, megnevezés vagy megjegyzés mezőjében beírhatja a selejtezés okát. Az Új tétel gombot követően válassza ki a selejtezni kívánt terméket a Terméknyilvántartásból, majd a Különbözet mezőben negatív előjellel adja meg a selejtezni kívánt mennyiséget (pl. -3 db).

Több raktár kezelés esetén:
A NATURASOFT Raktár Start és a NATURASOFT Készlet és Számla Professional termékek több raktár készletkezelésére is alkalmasak. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy igény esetén a Selejtet egy különálló logikai raktárba különítse el. A Törzsadatok \ Raktár \ Új tétel menüponton keresztül fel tud rögzíteni egy Selejt raktár nevű raktárt. Selejtezés esetén egy raktárközi átadást rögzít a programban, ahol az adott raktárból átadja a selejtezni kívánt terméket a selejt raktárba. Nagyon fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy minden raktár (legyen az logikai vagy fizikai) készlete beleszámít a globális készletbe, vagyis ha nem szeretné, hogy a Selejt raktárban lévő termékek érintsék a globális készletet, akkor azt ugyanúgy ki kell onnan vezetni kiadásként vagy leltárkorrekcióként. Ebben az esetben viszont csak akkor érdemes külön Selejt raktárat létrehozni, ha ebben kívánják átmenetileg kijelölni és nyilvántartani a selejtezni kívánt termékeket a végleges selejtezés előtt.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-887-4538, 06-30-877-7498, 06-30-876-7435

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató