NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


KÉSZLETKEZELÉS VÁLASZOK


HOGYAN TUDOM FIFO SZERINT KEZELNI A TERMÉKEK KÉSZLETEIT?

A FIFO szerinti készletkezelést a legnagyobb tudású programunk, a NATURASOFT Készlet és Számla Professional számlázó és készletnyilvántartó program tartalmazza.

A FIFO elvnek a készletérték kimutatásnál, az árrés számításánál, valamint a haszonkulcsos átárazásnál van szerepe. A FIFO lényege, hogy azok a készletek kerülnek először kiadásra, amiket legelőször bevételeztek (First In First Out).

Készletérték kimutatás:
A Főképernyő \ Kimutatások \ Készletérték kimutatás \ Teljes lista vagy Elfekvő készletek listája menüpontra kattintva a képernyő jobb felső sarkában tudja beállítani a készletérték számítás alapját, ahol válassza ki a FIFO szerinti számítást! A lista megmutatja, hogy FIFO beszerzési áron mennyit ér a jelenlegi raktárkészlete.

Eladott tételek (ELÁBÉ) kimutatás:
A Főképernyő \ Kimutatások \ Eladott tételek (ELÁBÉ) kimutatás menüpontra kattintva a képernyő jobb felső sarkában tudja beállítani a beszerzési ár számítás alapját, ahol válassza ki a FIFO szerinti számítást! A lista megmutatja, hogy FIFO beszerzési ár alapján mekkora árrése volt az egyes eladásokon.

Haszonkulcsos átárazás:
A Főképernyő \ Beállítások \ Általános beállítások menüpontok után a Haszonkulcs kezelése menüpontban állítsa be a FIFO ár alapú átárazást. Minden egyes bevételezést követően a program kiszámolja az aktuális FIFO beszerzési árat és a termék adatlapján meghatározott fix haszonkulcs százalékot rátéve beállítja a termék eladási árát.

FONTOS! A FIFO számítás csak akkor használható, ha az adott termék a teljes életciklusa alatt sohasem megy mínuszba! Ennek biztosítása miatt a Beállítások \ Általános beállítások \ Készletkezelés menüpontban kapcsolja be a Raktárkészlet mennyisége nem mehet mínuszba jelölőnégyzetet!


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-887-4538, 06-30-876-7435, 06-30-877-7498

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató