NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


KÉSZLETKEZELÉS VÁLASZOK


DUPLÁN VETTE LE A PROGRAM A TERMÉKET KÉSZLETRŐL, MI LEHET ENNEK AZ OKA?

A NATURASOFT készletnyilvántartó programokban a Beállítások \ Általános beállítások \ Készletkezelés menüpontban meghatározott szabályok szerint történik a készletkezelés. A program sosem tud hibázni, mindig jól számol, pontosan úgy, ahogy Ön azt beállította. A felhasználó tudja ugyanis beállítani, hogy a programmal kiállított számla, szállítólevél mikor járjon készletkezeléssel és mikor nem. Itt érdemes a gyári beállításokat használni, mely szerint, ha a szállítólevélből készít számlát vagy szállítólevélből szállítólevelet, akkor mindig csak az első bizonylat érinti a készletkezelést, a második bizonylat már nem.

Javasolt lépések:
1. Ellenőrizze a Beállítások \ Általános beállítások \ Készletkezelés menüpontban, hogy a készletkezelési szabályok a gyári ajánlás szerinti legyenek beállítva! Számla esetén a Mindig, kivéve, ha szállítólevélből készül szabály legyen alkalmazva, míg Szállítólevél esetén a Mindig, kivéve, ha számlából készül beállítást használja.

2. A Számlák áttekintése, illetve a Szállítólevelek áttekintése ablakban a táblázatban látni fog egy Készletről elnevezésű oszlopot. Amennyiben itt Igen-t lát, az azt jelenti, hogy az adott bizonylat mozgatta a készletet, míg Nem esetén a bizonylat kiállítása nem járt készletmozgással. Ellenőrizze, hogy az adott számla és szállítólevél esetén megfelelő beállításokat alkalmazott, vagyis ha szállítólevélből állította ki a számlát vagy számlából állította ki a szállítólevelet, akkor mindig csak az egyik bizonylat érintse a készletkezelést (a program gyári beállításainak megfelelően).

Akkor sincs gond, ha korábban hibázott és nem megfelelően határozta meg a bizonylatok készletmozgását. Kattintson jobb egér gombbal a fenti táblázatban a bizonylatra és a Készletmozgás megváltoztatása menüpont segítségével állítsa be a megfelelő értékre (Igen vagy Nem) a Készletről oszlop értékét. Ennek hatására a készlet azonnal újraszámításra kerül.

FONTOS! További felhasználói hibaforrás a számla érvénytelenítése. Mindig körültekintően járjon el, amikor szállítólevélből számlát készít és ezt követően később az adott számlát érvényteleníti. Az érvénytelenítésnél ugyanis nem mindegy, hogy a számla azért került érvénytelenítésre, mert a vevő elállt a vásárlástól és a terméket visszahozta vagy téves számlázás miatt, amikor valójában nincs készletmozgás, mivel a számla kiállítását meg fogja ismételni a szállítólevélből. Az ilyen szituációkban sose járjon el rutinszerűen, mindig jól megfontoltan gondolja végig, hogy az Ön által beállított készletszabályok szerint melyik bizonylat fogja mozgatni a készletet. Amennyiben úgy érzi, hogy bizonytalan ezen a területen, akkor a fenti leírás szerint mindig ellenőrizze a Készletről oszlopban lévő értéket utólag! Ne feledje, bármikor tudja korrigálni a felhasználói hibát, mert bármikor át lehet állítani egy bizonylat készletmozgásának jellegét.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-876-7435, 06-30-877-7498, 06-30-887-4538

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató