NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


KÉSZLETKEZELÉS VÁLASZOK


NEM EGYEZIK A KÉSZLETÉRTÉK KIMUTATÁS AZZAL, AMIT A KÖNYVELŐ KALKULÁLT, MI LEHET ENNEK AZ OKA?

A könyvelőnek nincs olyan részletes információja, ami alapján a készletérték kimutatást ő megfelelően és megbízhatóan ki tudná számolni. A könyvelő könyvelő programot használ és nem készletnyilvántartó vagy raktárkezelő programot. A könyvelő programban nincs készletkezelés, így a könyvelő nem lát rá a készletmozgásokra, bevételezésekre, számlával nem járó készletmozgásokra, vagyis nincs azoknak az adatoknak a birtokában, ami alapján a könyvelő a készletértéket pontosan ki tudná számolni, ráadásul egy FIFO vagy egy csúsztatott átlagár kiszámítása kézzel (készletnyilvántartó program nélkül) meglehetősen nehézkes és körülményes. Gyakori könyvelői hiba, hogy a készletértéket úgy kalkulálja valaki, hogy fogja a beszerzési árakat és abból levonja az eladott termékeket. Ennek számítása ugyanis jóval összetettebb.

Nagyon fontos azt is megérteni, hogy a folyamat pont fordítva működik. Nem a könyvelő feladata a készletérték meghatározása. A könyvelő csak bekéri az ügyféltől (Öntől), hogy Ön küldje el neki az adott fordulónapra (jellemzően december 31) vonatkozó készletérték kimutatást. A készletérték kimutatás termékre lebontva megmutatja a termékek fordulónapra vonatkozó készletértékét. Ezt az értéket a készletnyilvántartó program számolja ki az abban rögzített készletmozgások alapján. Ahogyan egy számológép is mindig jól adja össze a számokat, úgy egy program sem tud sosem hibázni, így mindig jól számol.

A NATURASOFT készletnyilvántartó programmal számolt készletérték mindig 100%-ban megfelelő annak, amit Ön a programban rögzített. Eltérés csak akkor lehetséges, ha adminisztrációs hiba történt, vagyis nem rögzítettek a programban minden bevételt vagy kiadást, illetve a rögzítés során téves mennyiség vagy beszerzési ár került meghatározásra.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-887-4538, 06-30-876-7435, 06-30-877-7498

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató