NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


SZÁMLÁZÁS VÁLASZOK


MILYEN ÁRFOLYAMOT ADJAK MEG A DEVIZÁS SZÁMLÁN, ILLETVE MIÉRT KÖTELEZŐ MEGADNI?

Devizás bizonylat kiállításakor mindenképpen kötelező megadni árfolyamot, melynek oka, hogy másképpen nem lehet közös nevezőre hozni a különböző devizában kiállított, illetve forintos pénznemű bizonylatokat. A megadott árfolyam teszi lehetővé, hogy össze lehessen adni a különböző pénznemű bizonylatokat egy kimutatáson, illetve készletnyilvántartás esetén is csak így lehetséges a beszerzési árakat, árréseket, stb. kiszámolni.

Amennyiben a devizás számla ÁFA-t is tartalmaz, úgy a számlán törvényileg kötelező feltüntetni az adó összegét forintban is! Ez szintén nem lenne lehetséges, ha Ön nem adna meg árfolyamot!

A számlán nem adható meg bármilyen árfolyam, csak úgy találomra! Minden cég rendelkezik egy számviteli politikával, amit a cég könyvelője állít össze és ebben van lefektetve, hogy a cég milyen árfolyamot kell alkalmazzon devizás számlázás esetén. Az esetek 99%-ban a cégek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) árfolyamát használják, melyet minden munkanap 11.30 és 12.30 között állapítanak meg naponta egyszeri alkalommal. Nagyon fontos emiatt, hogy a devizás számlázását lehetőleg délutáni időpontra időzítse, mivel délelőtt soha nem lesz még elérhető MNB árfolyam a tárgynapra! A programban a főképernyő \ Törzsadatok \ Árfolyam menüpontban tudja aktiválni azt a funkciót, hogy az MNB árfolyamok a programba lépést követően automatikusan letöltésre kerüljenek!

Abban az esetben, ha az Ön cégére vonatkozó számviteli politika nem az MNB árfolyamát alkalmazza, hanem egy másik bankét, akkor adott tárgyévben minden esetben az előírt bank árfolyamát alkalmazza! MNB-től eltérő bankok esetén egy bank egy napra több árfolyamot is meghatározhat, ennek megfelelően a program is enged egy adott napon eltérő árfolyamok mellett számlát kiállítani.

Amennyiben reggel számlázna és még nincs tárgynapra árfolyam, úgy csak akkor alkalmazza az utolsó ismert árfolyamot, ha erre a számviteli politika külön kitér és lehetővé teszi! Semmi esetben se keverje a különböző bankok árfolyamait! Például, ha Önnek MNB árfolyamot kell alkalmaznia, de nincs még délelőtt árfolyam, akkor se használja más bankok árfolyamait!


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-887-4538, 06-30-876-7435, 06-30-877-7498

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató