NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


SZÁMLÁZÁS VÁLASZOK


HOGYAN TUDOK SZÁMLÁT MÓDOSÍTANI?

Már kiállított számlát szigorúan tilos módosítani, erre a program nem is ad lehetőséget. A számla lementésekor egy szigorú sorszámozású bizonylatot kap, mely onnantól kezdve nem módosítható. Ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy a számlát már kinyomtatta-e vagy sem, illetve a számla NAV adatszolgáltatása megtörtént-e vagy sem. A visszaélések elkerülése miatt a számla tartalma annak kiállítását követően nem módosítható, jogszabály tiltja!

Abban az esetben, ha valamit tévesen tüntetett fel a számlán (pl. elrontotta az árat, lehagyott róla egy terméket, elírta az ügyfél címét, stb.) úgy lehetőség van a számlát egy új számla kiállításával helyesbíteni. Számviteli és adóügyi szempontból az újonnan kiállított helyesbítő számla együtt lesz érvényes a helyesbített számlával!

A számla helyesbítéséhez nyissa meg a Számlák áttekintése ablakot (ez az az ablak, ahol a már kiállított számlákat táblázatosan láthatja), majd álljon rá arra a számlára, amit helyesbíteni kíván! Nyomja meg az Egyéb gombot az alsó gombsoron, majd válassza a Módosító (helyesbítő) számla kiállítása menüpontot! A megnyíló számla kiállító ablakban egy új sorszámmal egy új számla fog létrejönni, ami hivatkozni fog a korábbi számlára. A számla kiállító ablakban végezze el a szükséges módosításokat, tehát mindent módosítson le a képernyőn aszerint, ahogy eredetileg szerette volna a számlát kiállítani!

A táblázatban látni fogja a számla tételeit. Itt ne foglalkozzon a szürkével jelölt sorokkal, mert az a korábbi (elrontott) számla tételeit mutatja. Az Új tétel, Módosítás, Törlés gombok segítségével a nem szürkével jelölt tételsorokat alakítsa ki pontosan úgy, ahogy eredetileg ki szerette volna állítani a számlát! Csak a semleges színű sorok szerkesztésével foglalkozzon! Ez szimbolizálja azt, hogy miként szerette volna kiállítani a számlát eredetileg. A Mentés gombra kattintva véglegesítse a helyesbítő számla kiállítását!

A helyesbítő- és sztornó számlákról ide kattintva olvashat bővebben!


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-877-7498, 06-30-876-7435, 06-30-887-4538

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató