NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

SZÁMLÁZÓ PROGRAM KÉSZLETNYILVÁNTARTÓ PROGRAM RAKTÁRKEZELŐ PROGRAM HÁZIPÉNZTÁR PROGRAM KÖNYVELŐ PROGRAM
         

NATURASOFT
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Vissza a főoldalra Szoftverek áttekintése Ügyfélszolgálat, frissítések letöltése Gyakran feltett kérdések Kapcsolat, elérhetőség
 
 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK


SZÁMLÁZÁS VÁLASZOK


ELEKTRONIKUS SZÁMLA ESETÉBEN SZÜKSÉGES A DIGITÁLIS ALÁÍRÁS ÉS IDŐBÉLYEG MEGLÉTE?

A digitális aláírás és az időbélyegző már a múlté! Nem kell már digitális aláírás és időbélyeg a legújabb NAV szabványoknak megfelelő elektronikus számlákhoz! A NATURASOFT programokban kiállított elektronikus számlák mindenben megfelelnek a NAV előírásainak, így az teljes mértékben befogadható elektronikus számlaként.

A papír alapú számlázás kiváltására szoftvereinkben 2020. szeptemberében debütált elektronikus számla megoldás használatával digitális aláírás és időbélyegző nélkül állíthat ki, NAV és multi céges vevők által teljes körűen elfogadott, elektronikus számlákat. Az így készült elektronikus számlák befogadásához és tárolásához nincs szükség semmilyen külön rendszerre. A számlát a partner egy hagyományos PDF fájlban fogja megkapni, melyet a PDF fájl megnevezésében található ún. HASH kód fog elektronikusan hitelessé tenni, így fontos, hogy a generált PDF fájl nevét soha ne módosítsák e-számlák esetén!

Ezen megoldás alkalmazásával nem kell számolni a digitális aláírás évenkénti költségével, az időbélyegző számlánkénti költségével és nem kell belépési díjat sem fizetni, valamint nem kell szerződést kötni egy külső szolgáltatóval, aki az elektronikus számlákat tárolja. A kiállított e-számlákat cégünk Magyarországon elhelyezett szerverén tárolja a megőrzési idő végéig. Ezáltal a szoftvereinkben elérhető megoldás alkalmazásával Önnek csak a számlák tárolási díja merül fel költségként.

A NATURASOFT programmal készült elektronikus számla hitelesítésére szolgáló HASH kód a NAV által előírt módon kerül generálásra, melyet a NAV Online Számla felületén elérhető, dokumentációja tartalmaz. Ezt a HASH kódot az adott számla NAV adatszolgáltatása is tartalmazza minden esetben, mivel az elektronikus számla kiállítása sikeres NAV adatszolgáltatáshoz kötött, vagyis csak olyan számla lehet ilyen módon elektronikus számla, melynek adatszolgáltatását a NAV visszaigazolta.

Erre a linkre kattintva talál a NAV oldalán is információt a szoftvereinkben is elérhető e-számla lehetőségről, az "Az eredet hitelességének és az adattartalom sértetlenségének biztosítása/Elektronikus módon" bekezdésben.


Vissza az előző oldalra

 

VISSZA A LAP TETEJÉRE

Kapcsolat
NATURASOFT Magyarország Kft.
Postacím: 1114 Budapest, Hamzsabégi út 37.

Telefonos elérhetőség: H-P: 8:30-17:00
Gyakori kérdések megtekintése

Vásárlás előtti információs vonal: 06-30-945-6880
Meglévő ügyfél vonal:
06-30-876-7435, 06-30-887-4538, 06-30-877-7498

E-mail cím:  info@naturasoft.hu
Bankszámlaszám: 11711003-21456190-00000000
Adószám: 13730934-2-43
EU adószám: HU13730934

 SimplePay vásárlói tájékoztató